Блог

Блогът е нашата онлайн медия. Тук говорим от първо лице за важните теми от дневния ред на България, търсим и споделяме добрите примери и носителите на доброто, разказваме за новостите и предстоящото, коментираме и анализираме, но също – общуваме и търсим диалог, срещаме различни позиции по актуални теми, работим за решения заедно.

Създаваме заедно нашето утре

20 февруари, Саша Безуханова

€20 милиарда: ЕК емитира първите облигации за възстановяването и трансформацията на Европа

Със средствата ще бъдат направени първите траншове по "Следващо поколение ЕС" на основата на реформите и инвестициите в националните планове за възстановяване и устойчивост, входирани от държавите членки в Комисията.

16 юни 2021, Марин Маринов

Трябва ли да има стартъп програми в българските университети?

Специална анкета на MOVE.BG в LinkedIN, посветена на едно от предложенията ни за подобряване на Националния план за възстановяване и устойчивост, стимулира диалог сред иновативната общност у нас.

15 юни 2021, МOVE.BG

ЕС подкрепя с 1 милиард евро иновативни стартъпи

Срокът за кандидатстване за първата покана на Европейския съвет за иновации за тази година изтича на 16 юни, а за втората - на 6 октомври.

14 юни 2021, Марин Маринов

Първият ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“: Александър Теодоров-Балан

Като част от кампанията ни “Държавниците” ви запознаваме с личността и дейността на един виден български просветил, отдал живота си на развитието на образованието и науката в България.


Държавите от Г-7 с обещание да включват климат, биоразнообразие при създаването на политики

Решението беше взето преди срещата на държавните и правителствените ръководители тази седмица, между 11 и 13 юни в Корноу, Великобритания.

10 юни 2021, Марин Маринов

Онлайн обучение “Content Marketing Tips”

На 24 юни гост-лектор на поредното обучение на Club by MOVE.BG за изграждане на човека на бъдещето ще бъде маркетинг специалистът Василена Вълчанова.

9 юни 2021, МOVE.BG

Предприемаческият дух в епохата на Българското възраждане

На 10-ти юни гост на програма “Моята българска история” на MOVE.BG ще бъде д-р Ивайло Найденов от Българската академия на науката.


Гаврил Кръстевич - такъв, какъвто бе забравен

В рубриката ни “Държавниците” ви запознаваме с видния български възрожденец Гаврил Кръстевич - един от основателите на Българската екзархия.


Засаждаме гора "The ChangeMakers’ Forest"

Включете се в инициативата за гората на промяната - тази неделя, 29 май, от 10:30 в района на близкото до София градче Годеч.

25 май 2021, МOVE.BG

Обучение: Умения на бъдещето

Очакваме ви на 27 май (четвъртък) от 18:30 часа на специалното ни обучение за #skillsofthefuture. Наш лектор ще бъде Милена Хаджииванова.

25 май 2021, МOVE.BG