Блог

Блогът е нашата онлайн медия. Тук говорим от първо лице за важните теми от дневния ред на България, търсим и споделяме добрите примери и носителите на доброто, разказваме за новостите и предстоящото, коментираме и анализираме, но също – общуваме и търсим диалог, срещаме различни позиции по актуални теми, работим за решения заедно.

Създаваме заедно нашето утре

20 февруари, Саша Безуханова

50 експерти, 150 препоръки за България: Коалиция “За зелен рестарт” представи специалния доклад “Мисия Енергиен преход” в дискусия с политици

Докладът беше обсъден на Кръгла маса с участието на кандидат-депутати от основните партии и експерти по климат и енергия.

29 март 2023, МOVE.BG

Инициативи на Коалиция "За зелен рестарт"

Запознайте се с дейностите на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации "За зелен рестарт". Статията се обновява постоянно от създаването на Коалицията през юли 2020 година.

29 март 2023, МOVE.BG

VOD Кръгла маса "Мисия Енергиен преход: Решения от експерти и политици"

Гледайте пълен запис на дискусията, в която се включиха кандидати за депутати от основните партии, както и водещи български експерти.

29 март 2023, МOVE.BG

Отвори врати ColdB&B: първият енергийно беден апартамент под наем в България

Специалният проект на MOVE.BG ColdB&B показва по иновативен начин измеренията и решенията на едно от сериозните и дългогодишни предизвикателства пред България - енергийната бедност.

22 март 2023, МOVE.BG

Доклад "Мисия Енергиен преход"

Инициираната от MOVE.BG Коалиция “За зелен рестарт” публикува специалния доклад “Мисия Енергиен преход”, който се базира на идеите, дадени от 50 от водещите български експерти по пет ключови теми за енергийната трансформация на България.

21 март 2023, МOVE.BG

Над 150 препоръки за успешен енергиен преход: Коалиция "За зелен рестарт" публикува доклад с идеите на 50 водещи експерти

Докладът "Мисия Енергиен преход" разглежда пет ключови и взаимносвързани теми и цели да помогне на страната ни, която изостава сериозно в енергийния преход.

21 март 2023, МOVE.BG

В навечерието на изборите експерти и политици обсъждат енергийния преход в България

На 29-ти март инициираната от MOVE.BG коалиция "За зелен рестарт" поставя важната тема за енергийната трансформация на специална предизборна дискусия.

15 март 2023, МOVE.BG

Мисия Енергиен преход: Решения от експерти и политици

На 29.03 гледайте на живо във Facebook и YouTube от 09:00.

15 март 2023, МOVE.BG

Една история за силата и значението на братската обич

Споделяме ви една интересна история, свързана с Васил Левски и със значението на опазването на родовата памет.


“В България може само заедно!”: Срещаме ви с Ивайло Бонев

Ивайло Бонев е съосновател на иновативния образователен проект “Технократи” и член на “The ChangeMakers of Bulgaria” - клубът на MOVE.BG, който обединява двигателите на положителната промяна в България.