Безценни приказки

Децата могат да ни кажат много, стига да се заслушаме


От МOVE.BG, публикувана на 28 октомври 2014

 

В MOVE.BG вярваме в диалога и в това, че всеки глас заслужава да бъде чут. И детските гласове не правят изключение. В рамките на програмата ни „Отправна точка“ започнахме „Безценни приказки“кампанията, с която се вслушваме в разказите на момичета и момчета между 3 и 14 години, като ги каним да споделят с нас вълшебните си светове. И ако много от малките разказвачи имат с кого да споделят и кой да им помага да дават израз на талантите си, то други дори не предполагат, че някой се интересува от историите им.

В България има 3770 деца на възраст от 3 до 18 години, които са лишени от родителска грижа (само по данни на ДАЗД), а със сигурност има и други извън статистиката. „Безценни приказки“ си поставя за цел да стигне и до тях, като насърчава разговора за ценностите и подкрепя доброто и на места, които често остават извън полезрението.

Създадохме уебсайт, в който да живеят приказните герои и разказите за свободата, любовта, развитието, отговорността и справедливостта, прозрачността и общото действие. През изминалите години проведохме работилници за Безценни приказки в редица градове в страната, където заедно творяхме фантастични рисунки и истории. Уверихме се в силата на въображението и в това, че във всеки малък читател се крие писател.

Включете се и вие. Прочетете приказка и дарете любов.

 

 

Автор

още от Безценни приказки