Решения за България: Digital

Програма в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Онлайн дискусия “SHEleader in a SHEll vol.8: Empowering Women in the ICT”

MOVE.BG е комуникационен партньор на месечния лидерски формат, организиран от Българския център на жените в технологиите (BCWT).

20 януари 2021, МOVE.BG

Да бъде създаден Фонд за зелени стартъп инвестиции чрез Плана за възстановяване

Това е едно от исканията в поредно отворено писмо на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации "За зелен рестарт".

19 януари 2021, МOVE.BG

Европейска стартъп програма с първи инвестиции във VC фондове

ESCALAR цели да мобилизира 1.2 милиарда евро подкрепа за иновативни малки и средни предприятия в активна фаза (scaleups).

8 януари 2021, Марин Маринов

Европейската комисия с първи директни капиталови инвестиции в стартъпи

Подкрепата е насочена към проекти, развиващи върхови иновации в сферите на кръговата икономика, здравеопазването, енергийния преход и други ключови за икономиката на бъдещето области.

7 януари 2021, Марин Маринов

Sustainability Guide for Startups: съвети за успешни зелени бизнес стратегии

Наръчникът е част от проекта “Sustainability Playbooks”, издаден с помощта на Greentech Alliance, чийто партньор за България е отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG.

17 декември 2020, Марин Маринов

Водещи инвеститори обещаха климатична неутралност до 2050

Над 30 от основните световни фонд мениджъри създадоха инициатива в подкрепа на борбата с климатичните промени.

14 декември 2020, Марин Маринов

Онлайн дискусия SHEleader in SHEll: разговор за ролята на женското лидерство във време на трансформация

Присъединете се към нас на 9 декември от 18:00 часа за един вдъхновяващ разговор между Катерина Атанасопулу, маркетинг директор CEE в Dell Technologies и Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

8 декември 2020, МOVE.BG

В Плана за възстановяване липсва визия за прехода ни към икономика на бъдещето

Представеният от правителството проект не представлява интегрална програма с дългосрочни цели, споделиха Саша Безуханова и Момчил Василев по време на специалната онлайн дискусия "България след COVID-19: зелено възстановяване или сив застой".

19 ноември 2020, Марин Маринов

Образование на бъдещето: да намерим решенията заедно

Гледайте на живо тук специалната дискусионна програма на паневропейския образователен хакатон DigiEduHack 2020, в която ще се включи и Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

13 ноември 2020, МOVE.BG

Шест месеца Greentech Alliance: срещнете се с лидери от иновативната екосистема в Европа

Гледайте специалната дискусия на 11 ноември от 19:30 часа българско време. MOVE.BG е партньорът на Greentech Alliance за България.

10 ноември 2020, МOVE.BG