Градска джунгла

Градска джунгла е нашата програма, посветена на предизвикателството да живеем природосъобразно в градската среда. С всяка следваща година глобално процента на хора, живеещи в градовете, се увеличава. През 2018 вече 74% от населението на Европа живее в градове - ясен знак, че съществува необходимост от платформа за приложими решения как "град" и "природа" да не се превърнат в антоними. Чрез работилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на пермакултурата като метод за дизайн на нов вид градския живот.  

Премини на зелено: графити изкуството ни провокира да се замислим за важни обществени теми

Срещаме ви с Цветан Бизев от “София Графити тур” и графити артиста Венцислав Йосифов-Jermain, които партнират на MOVE.BG в най-новата ни инициатива “Премини на зелено”.

17 юни 2024, МOVE.BG

Моята зелена община: пет добри идеи за развитие на ВЕИ от общини в Европа

В новата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме за няколко интересни проекта за производство на възобновяема енергия на ниво местни власти в Европейския съюз.


Синигерът от графита зове: Премини на зелено днес, за да живеем по-добре утре

MOVE.BG откри образователен графити стенопис, който ни напомня за важността на природата в града и представя 150 идеи как да я опазим. Партньор на инициативата е район “Триадица” на Столична община.

12 юни 2024, МOVE.BG

Моята зелена община: как да се предпазим от горещините

В петата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме за няколко успешни примера за справяне с едно от сериозните климатични предизвикателства - екстремно топлото време.

10 юни 2024, Марин Маринов

Моята зелена община: как да се подготвим за проявленията на климатичната криза

В четвъртата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме защо са важни политиките за адаптация и ви представяме един успешен пример в тази посока - как една възстановена и опазена река може да ни помогне да живеем по-добре защитени и по-щастливи.

7 юни 2024, Марин Маринов

Моята зелена община: как общините могат да работят заедно

В третата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ще ви разкажем за един вдъхновяващ пример за сътрудничество между общини и ще анализираме как можем да приложим подобни действия и в България.

6 юни 2024, Марин Маринов

София може да бъде модерна: открийте 150 зелени решения за София

Представяме ви кампанията на MOVE.BG “150 зелени решения за София”, която популяризира препоръките от доклада “Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето”.

5 юни 2024, МOVE.BG

Моята зелена община: как да създадем климатични цели и задачи на общината

Във втората статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме какви са стъпките в създаването на климатичните политики на ниво местна власт.

4 юни 2024, Марин Маринов

Моята зелена община: как да създадем успешен Климатичен план на общината

Започваме новата ни поредица “Моята зелена община”, чрез която ще ви запознаем с ключови аспекти на зеленото развитие на ниво местна власт. Поредицата включва седем анализа, като първият от тях е посветен на създаването на успешен Климатичен план на общината - стъпка, която ще помогне на вашата община да стане по-добро място за живот.

3 юни 2024, Марин Маринов

MOVE.BG с нова поредица "Моята зелена община"

Запознайте се със специалните статии от новата поредица на MOVE.BG, които съдържат съвети към общините по няколко от основните направления на климатичните политики.

3 юни 2024, МOVE.BG