Началото на „Безценни приказки“

С „Хепънинг на приказките“ пред близо 1000 деца стартира нашата кампания „Безценни приказки“


От МOVE.BG, публикувана на 24 януари 2015

С „Хепънинг на приказките“ пред близо 1000 деца стартира нашата кампания „Безценни приказки“.

Събитието се състоя на 24 януари след премиерата на „Приказка за Малкия принц“, като малките посетители се срещнаха с приказни герои, които им разказаха за кампанията. Те, както и всички български деца на възраст от 3 до 14 години, са поканени да споделят своите приказни истории за свободата, любовта, справедливостта, отговорността и пр. на сайта на инициативата www.prikazki.bg в периода 24 януари – 24 май 2015г.

„Безценни приказки“ цели да започнем разговор за ценностите с най-малките и да стимулира въображението и творческия потенциал на всяко дете,“ сподели Саша Безуханова по време на хепънинга. „В MOVE.BG вярваме, че ценностите са отправна точка и основа за по-доброто бъдеще на България. Вярваме в таланта и въображението на децата; в тяхната добросърдечност и безкористност. Те имат нужда само от любов, за да се проявят. Ние ще им дарим пространство, за да ги изявят. Сигурна съм, че ще има от какво да се поучим в тези детски истории, и да си припомним, че и всички ние носим доброта, безкористност и талант.”

Кампанията не само подкрепя малките писатели и читатели. Ние ще издадем най-добрите приказки, заедно с детски илюстрации, в печатна книжка. Бихме искали да достигне до всички деца, лишени от родителска грижа, които имат нужда от повече вълшебства в своя живот, както и от устойчиви морални ориентири. В България, по данни на ДАЗД, има над 3700 деца на възраст от 3 до 18 години, които живеят в специализирани институции. Надяваме се всеки, който иска книжката с „безценни приказки“ да достигне до тези деца, да дари средства за издаването ѝ.

За реализирането на събитието ни помогнаха Фортисимо Фамилия, концертен комплекс „България“ и театър „Реплика“.

Повече информация за кампанията и как да се включите ще намерите на  www.prikazki.bg.

Автор

още от Безценни приказки